Kiezen voor een gezondere leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Je voelt je fitter, bent minder (langdurig) ziek en je hebt misschien op termijn wel minder medicijnen nodig.

Goede voeding, dagelijks bewegen, vermindering van stress, goede sociale contacten en voldoende slapen zijn hiervoor van belang. Dat weten we allemaal, maar het blijkt erg moeilijk, wanneer we hier iets in willen of moeten veranderen. In Mierlo Hout hebben we daarom met meerdere mensen de handen ineen geslagen om te komen tot een begeleide leefstijlverandering.

Niet alleen theoretisch, maar ook praktisch aan de slag, als het gaat om bewegen en gezonde voeding. Vanaf oktober komt de groep elke maand een maandagavond bijeen in wijkgebouw de Geseldonk. Dit gebeurt onder begeleiding van Loes Beetz, zij is leefstijlcoach en fysiotherapeut. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het totale programma bekendgemaakt inclusief het bewegen en het praktisch bezig zijn met voeding. Deze laatste onderdelen worden verzorgd vanuit Jibb+ en door Alex Bremen, één van de koks van “Kansrijk Mierlo-Hout”. Je kunt je aanmelden via info@kansrijkmierlohout.nl 

Informatieavonden met thema gezondheid

Ook bent je één dinsdagavond in de maand om 19.30 uur van harte welkom voor een informatieavond rond het thema gezondheid. Dit kan zijn in de vorm van een voordracht door een professional of ervaringsdeskundige, een workshop, of op een andere manier. Deze avonden vinden plaats in het kader van informatiebijeenkomsten op allerlei gebied, die gepland worden op de dinsdagavond na de “Inloop”, die gehouden wordt van 18.30 uur tot 19.30 uur. Het complete programma wordt tijdig bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden via de aanmeldformulieren op de pagina’s.

Bekijk het programma!

Je wordt van harte uitgenodigd om deze avonden kosteloos bij te wonen. Kom samen met andere bewoners uit de wijk werken aan een goede gezondheid. Een mooie uitdaging.