ACTIVITEITEN

Kansrijk Mierlo-Hout organiseert een aantal activiteiten om inwoners van Mierlo-Hout in contact met elkaar te brengen of om ze te helpen en ondersteunen bij kleine of wat grotere problemen. Zo zorgen we dat iedereen mee kan blijven doen! Vrijwel alle activiteiten worden georganiseerd en begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Ook komen de deelnemers gemakkelijker uit hun isolement door de lage drempel en de betrokkenheid van de vrijwilligers.

Maaltijden

Maaltijden elke maand wordt er voor drie groepen deelnemers een driegangenmaaltijd geserveerd in de Geseldonk. Dit is speciaal voor mensen die daarvoor uitgenodigd worden. Dit gaat via de zorg en/of KBO.

Hightea

Een keer per maand wordt op woensdagmiddag in de Geseldonk een gezellige, uitgebreide High Tea georganiseerd. Vooral ook voor mensen die niet ’s morgens om 9.00 naar het ontbijt kunnen omdat bv. de thuiszorg nog niet geweest is. Ook tijdens de High Tea kunt u eventuele probleempjes aankaarten. De kosten bedragen  € 7,00 en men moet zich van tevoren aanmelden. Dit vanwege de grote belangstelling en het bestellen van ingrediënten.

Huiskamer de Geseldonk

Blijf niet thuis zitten, maar kom ook op woensdag gezellig naar De Geseldonk !

In de ‘Huiskamer van de Geseldonk’ is ook op woensdag een groepje gestart voor gasten die gewoon wat gezelschap zoeken om samen de dag door te brengen. Met elkaar koffie drinken, lunchen, leuke dingen doen en zeker niet thuis achter de geraniums blijven zitten.

De gasten kunnen zich vermaken, zoals ook op maandag al gebeurt: we bereiden samen de lunch en tijdens de lunch zitten we gezellig samen aan tafel. De lunch bestaat soms uit lekkere, zelfgemaakte soep, een gebakken eitje, een heerlijk pasteitje en een pannenkoek. Gewoon voor ieder wat wils. De kosten zijn 5 euro voor de hele dag, dat is inclusief koffie en thee en de lunch en de gasten komen graag de volgende woensdag terug.

Wilt u meedoen of meer informatie, kom dan eens vrijblijvend kijken op maandag of woensdag in de Geseldonk, of neem contact op via e-mail of telefoonnummers op deze site.
Ook als u als vrijwilliger uw steentje bij wilt dragen aan deze activiteiten bent u van harte welkom om een keer een kijkje te nemen.

Ontbijt, Inloop en koffieochtend

Kansrijk biedt op maandagochtend een koffieochtend met een ontbijt voor 2 euro p.p. Samen ontbijten wordt zo een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan worden gezorgd. Het ontbijt begint om 9.00 uur.

Inloop met informatie

Om ook mensen die werken gelegenheid te bieden om informatie in te winnen kan men op elke maandagochtend in De Geseldonk terecht. De bedoeling is, om te komen tot één loket waar de inwoners terecht kunnen voor al hun vragen op welk gebied dan ook.
De inloop is van 09.30-10.30 uur. Iedereen is daar van harte welkom: inwoners, vrijwilligers en professionals.
Zij zijn er om allerlei vragen, die de deelnemers eventueel hebben, te beantwoorden.

Je kunt er terecht voor bijvoorbeeld:

  •  ontmoeting, een luisterend oor, hulp bij eventuele vragen.
  •  het vinden van een maatje of voor hulp en klusjes (team van vrijwilligers is beschikbaar).
  •  informatie over lokale activiteiten en voorzieningen op allerlei sociale thema’s.
  •  het aanbieden van hulp of een dienst.
  •  trainingen en cursussen.
  •  en belangrijk: gewoon voor een gezellig samen zijn (koffie is gratis).

Vrijwilligers en professionele wijkwerkers zijn betrokken bij de inloop.  Ons motto: samen maken we mogelijk wat nodig is! 

Iedereen is welkom, kom een keer langs! En neem gerust iemand mee.

Lunchen op vrijdag

Voor het wekelijkse ontbijt, de maandelijkse diners en High tea is grote belangstelling. Nu organiseren de vrijwilligers van Kansrijk Mierlo-Hout wekelijks een gezellige lunch. Deze is elke vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur. De inloop is vanaf 11.30 uur. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Aanmelden is verplicht, zodat er niet teveel mensen op een dag aansluiten.