Kansrijk helpt, help Kansrijk!

Er is een team opgericht met vrijwilligers die zich op allerlei terreinen in willen zetten voor de ander. Bijvoorbeeld het opknappen van tuintjes en kleine klusjes in en om het huis. Ook op technisch gebied wordt er inmiddels een beroep gedaan. De coördinatie geschiedt door twee vrijwilligers. Men kan een beroep doen op het team via telefoonnummer 0621264794 of via het e-mailadres tuinen@kansrijkmierlohout.nl  

In het kader van Kansrijk helpt, help Kansrijk: wil jij je aanmelden als vrijwilliger, dan kan dit via vrijwilligers@kansrijkmierlohout.nl  of via 0621264794.

Tuinonderhoud

Vele senioren in de wijk Mierlo-Hout kunnen zelf hun tuintje niet meer goed bijhouden. Zij hebben vaak ook niet de middelen om dit door een professionele hovenier te laten doen.

Kansrijk Mierlo-Hout heeft een klein groepje vrijwilligers die het noodzakelijke onderhoud kunnen verzorgen. Een van de vrijwilligers heeft een hoveniersdiploma en komt eerst de tuin bekijken. In overleg met de bewoner worden dan afspraken gemaakt.

Vaak kan er daarna ook geholpen worden om de tuin regelmatig bij te houden.

Hier helpen vrijwilligers uit de wijk, leden van buurtverenigingen of gewoon de buren.

Heb je een tuin die nodig moet worden aangepakt en kun je dit zelf niet meer, of ken je iemand met zo’n tuin, stuur een mailtje naar tuinen@kansrijkmierlohout.nl

Ben je of ken je iemand die graag tuintjes bijhoudt? Het Helpende-handenteam kan nog vrijwilligers gebruiken. Al kunt u af en toe een paar uur, het maakt niet uit, vele handen maken licht werk.  

Maatjeswerk

Ook de behoefte aan begeleiding door “maatjes” neemt toe, zodat ook dit onderdeel steeds meer aandacht gaat krijgen. Het werven van vrijwilligers vraagt nog aandacht. Vooral bij de ‘maatjes’ kunnen er nog vrijwilligers ingezet worden. Een uurtje gezelschap houden, kopje koffie drinken, boodschap doen, even mee naar de dokter of gewoon een ommetje maken en gezellig naar de bieb, kapper of lunchen. Maar ook helpen met het aanzetten van de magnetron voor het opwarmen van de maaltijd of het aanzetten van de wasmachine en/of droger. Heb je een maatje nodig? Neem dan contact op met Kansrijk Mierlo-Hout via info@kansrijkmierlohout.nl of bel het nummer dat op de site staat.

Kleine klusjes

Ook voor kleine klussen zoals een lamp ophangen, kleine reparaties, boodschappen doen, formulieren invullen, etc. zijn er vrijwilligers die kunnen helpen. Ook kunnen zij doorverwijzen naar het Repaircafé gerund door vrijwilligers van KBO St. Lucia. Contactadres klusjes: info@kansrijkmierlohout.nl