Dikke Pluim voor Kansrijk Mierlo-Hout

Een dikke pluim voor Kansrijk Mierlo-Hout. Dat kregen de initiatiefnemers vrijwilligers via een gepubliceerd onderzoek van Movisie toegestuurd.

Movisie heeft een onderzoek gedaan naar werken aan een sociale samenhang in buurten en wijken. Staatssecretaris Maarten van Ooijen wil graag dat de mensen in de wijken meer naar elkaar gaan omzien en op elkaar gaan letten. Hij kondigt een plan aan om de gemeenten te ondersteunen om te komen tot een wijkplan. Movisie heeft daar al een voorzet op gedaan met het meerjarige programma Wij in de Wijk, waarvan deze publicatie een eerste afsluiting is.

In de bundel werden zes initiatieven besproken die gericht zijn op het versterken van de sociale samenhang in wijken, buurten en dorpen. Een van die initiatieven is Kansrijk Mierlo-Hout. Je kunt de uitkomst vinden in hoofdstuk 4 via deze link of ga naar pagina 28. Daarin wordt verteld hoe Kansrijk te werk gaat. Citaat Movisie: ‘Kansrijk versterkt de sociale samenhang in de wijk Mierlo-Hout. Vooral indirect, door het organiseren van allerlei vormen van ontmoeting die met name seniore bewoners trekken, die zijn geworteld in de wijk. Bij deze groep is Kansrijk in relatief korte tijd goed op de radar komen te staan, ook in de coronajaren.’ Een dikke pluim dus voor het initiatief en voor al die vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten voor de medebewoners. Lees het hele verhaal op Movisie (hier onderstaande link inzetten)

Vergelijkbare berichten